بهترین غذاهای مالزی

در هنگام سفر یکی از جذاب ترین قسمت ها، خوردن غذاهای محلی و خوراکی های مخصوص آن کشور می باشد. آشنایی با عادات و آداب غذا خوردن دیگر کشورها، هیجان و لذت زیادی دارد. امروز با هم سفر کوتاهی خواهیم داشت به کشور مالزی و به گشت و گذار در میان رستوران هایش خواهیم پرداخت. غذاهای مالزی به دلیل همسایگی این کشور با چین و هند طعمی تند دارد و رشته و ورمیشل در آنها به وفور استفاده می شود. اگر شما هم در فکر سفر به مالزی هستید یا دوست دارید که روزی به این سرزمین سفر کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با غذاهای محلی مالزی

شکم گردی در خیابان های مالزی بسیار مرسوم است و غذاها و تنقلات خیابانی در بین گردشگران و محلی های مالزی محبوب هستند. رستورانهای مالزی تنوع غذایی بسیاری دارند، به طوری که گاه در منوی غذایی آنها نام بیش از صد خوراکی دیده می شود. شیرینی های مخصوص و نوشیدنی ها نیز در برنامه غذایی مردم این کشور جایگاه خاصی دارند. در شهرهای زیادی از مالزی مکانهایی برای فروش غذاهای خیابانی وجود دارد که در آنجا دستفروشان انواع غذاهای خیابانی را به فروش می رسانند. بهتر است قبل از سفر به کشورهای دیگر با خوراکی های شاخص و محبوب آن کشور آشنا شوید تا در رستورانها راحت تر بتوانید از بین غذاها و دسرهای مختلف، غذایی مطابق با سلیقه‌ی خود انتخاب کنید.

1- روجاک | Rojak

روجاک یک غذای محبوب خیابانی است و مالزیایی ها آن را نوعی سالاد میوه به حساب می آورند. به دلیل طعم عالی و جذابی که دارد این غذا در بین گردشگران نیز پرطرفدار است و در بیشتر خیابانهای مالزی پیدا می شود. روجاک تشکیل شده از انواع میوه های مختلف و سبزیجاتی مانند چغندر، خیار و لوبیا است که سرخ شده اند و در کنار گوشت، میگو یا ماهی سرخ شده و در بشقابی کوچک سرو می‌شوند. این غذا با سس های مختلف طعم دار می شود. در میان سس های گوناگون سس سویا به دلیل طعم و رنگ خاصی که دارد از همه پرطرفدارتر است. در مالزی روجاک را هم به عنوان غذای کامل و هم سالادی در کنار غذای اصلی سرو می کنند. این غذای لذیذ را در سفر به کشورهای اندونزی، سنگاپور و مالزی خواهید یافت.

2- ساتای | Satay

ساتای نوعی کباب است که گوشت های آن ساعتها در سسی مخصوص برای مزه دار شدن می مانند. در سس آن از زردچوبه و شیره‌ی نارگیل، نمک، فلفل و سایر ادویه های محلی استفاده می شود. در بیشتر رستورانها برای پخت این کباب از گوشتهای مرغ، گاو و یا ماهی های بزرگ استفاده می‌کنند. گوشت های طعم گرفته بر سیخهای چوبی زده می شوند و روی ذغال می‌پزند. بیشتر رستورانها نام ساتای را در صدر منوی غذای خود قرار می دهند.

3- ناسی کرابو | Nasi Kerabu

ظاهر جذاب این غذا را در هیچ جای دنیا نخواهید یافت. برگی پهن و سبز رنگ در کف بشقاب قرار دارد که برنج آبی رنگی در وسط آن قرار می دهند و سبزیجات و گوشت های رنگارنگ را در کنار آن قرار می دهند. برای تغییر رنگ برنج، آن را در آب لیمو و عصاره گل گلیتوریاترناتئا (Clitoria ternatea) چند ساعتی استراحت می‌دهند و اینگونه غذای خاص ناسی کرابو طبخ می گردد.

4- آسام لکسا | Assam laksa

آسام لکسا درواقع نوعی سوپ ماهی است که در آن از نودل برنج استفاده می شود. علاوه بر اینها از فلفل سبز و تمبر هندی نیز در این سوپ پرانرژی استفاده می کنند تا مزه خاصی به سوپ داده شود. این غذای خوشمزه اغلب در رستورانهای ساحلی سرو می شود و در آنها از آبزیانی که تازه از آب گرفته شده اند استفاده می کنند.

5- روتی کانای | Roti Canai

این غذای لذیذ بیشتر در وعده صبحانه سرو می شود و محبوب کسانی است که پنکیک دوست دارند. روتی کانای را هم در خیابان ها و هم در رستورانها می توانید پیدا کنید. لایه های خمیر شیرین سرخ شده که برروی هم قرار گرفته اند و با سس های کاری یا شیرین مختلف طعم دار می شوند و این غذای خوشمزه را تشکیل می دهند. ناگفته نماند که این غذا سنگین است و برای میان وعده و حتی غذای اصلی نیز مناسب می باشد.

6- سوپ چندول | Chendul

اصلی ترین ماده این سوپ خوشمزه لوبیا است که در کنار شیره ی خرما، سبزیجات و شیر نارگیل طعمی به یاد ماندنی از یک سوپ مالزیایی پدید می آورند. مردم محلی سوپ را بدون قاشق می خورند و آن را سر می کشند ولی گردشگران با قاشق آن را می خورند.

7- لاکسا | Laksa

لاکسا سوپی است که در چند کشور دیگر علاوه بر مالزی طبخ می شود اما اغلب آن را مالزیایی می‌دانند. لاکسا را از ورمیشل برنج، گوشت مرغ، ماهی یا میگو و سبزیجات مختلف می پزند. وجود ادویه های محلی و تند در این غذا جزئی اصلی و جدا نشدنی از آن است. مایع این سوپ خوشمزه شیره ی نارگیل و تمبر هندی می‌باشد که ترکیب این موارد یک لاکسای ناب را در اختیارتان قرار می‌دهد.

8- آپام بالیک | Apom Blik

آپام بالیک کلوچه ای خوش مزه و شکم پر است که با آرد و تخم مرغ درست می شود. آشپزان خبره‌ی مالزیایی خمیری که از این مواد به دست می آید را به شکل دایره برش می زنند و داخل آن را از مواد گوناگونی پر می کنند سپس دو طرف خمیر را به هم می چسبانند و سرخ می کنند.

9- نودل سرخ شده | Mee Goreng

این غذا طرفداران زیادی دارد و در اغلب رستورانها و دکه های غذا فروشی کنار خیابان های مالزی پیدا می شود. نودل را با فلفل فراوان سرخ می کنند و در کنار سیر، پیاز و موسیر و تکه های گوشت مرغ یا میگو یا ماهی خشک شده سرو می کنند. تمام موادی که در این غذا دیده می شود جداگانه تفت داده می شود و بعد آنها را با هم مخلوط می‌کنند و سس تندی روی آنها می ریزند و با سبزیجات سرخ شده تزیین می شوند. یکی از غذاهای اصیل مالزی نودل سرخ شده است.

10- کوی تو | Koay Teow

قانونی در بین آشپزهای مالزیایی وجود دارد که می گوید در این سوپ خوشمزه هرگز نباید استخوانی وجود داشته باشد. این غذا که گوشت چرخ شده ماده اصلی آن است نوعی سوپ شیرین می‌باشد. که در آن گوشت ماهی به صورت تکه های بزرگ وجود دارد و ورمیشل و گاهی هم سیب زمینی در آن یافت می شود. کوی تو نیز سوپی مقوی است. از گوشت خوک و گاو در این سوپ به صورت چرخ شده به مقدار زیاد استفاده می شود.

11- ناسی لماک | Nasi Lemak

به اعتقاد افراد بسیاری ناسی لماک خوشمزه ترین غذای محلی مالزی است. بد نیست بدانید که کلمه ناسی لماک به معنای برنج چرب می باشد. قسمت بیشتر این غذا برنج خیس خورده و پخته شده در شیره نارگیل است که در کنار بادام زمینی سرخ شده، ماهی کولی، تخم مرغ آب پز و فلفل و سس میگوی تند سرو می شود. ظاهر زیبای این غذا هر گردشگری را به سوی خود جلب می کند و به دلیل طعم دلپذیری که دارد بیشتر گردشگران مشتری دائم آن هستند و تجربه کردن آن را به یکدیگر توصیه می‌کنند. ناسی لماک محبوبترین غذای برنجی-خیابانی مالزی محسوب می شود و در رستورانها هم در کنار غذای اصلی سرو می شود.

12- باتوماونگ ساتی | Batu Maung Satay

باتوماونگ ساتی در واقع کبابی است که در آن به جای سیخ ساقه های بامبو به کار برده می شود. در این کباب از گوشت خوک و گوساله استفاده می کنند. گوشت ها با خیار، سس بادام زمینی، پیاز و ادویه مخلوط می شوند و طعم دلپذیری به خود می گیرند، طعم ساقه های بامبو هم به این کباب خوشمزه اضافه می شود، البته امروزه بیشتر این کبابها روی سیخ چوبی تهیه می گردند.

13- هوکین می | Hokkien Mee

هوکین می سوپ لذیذی است که تخم مرغ و برنج پایه مواد آن هستند. این سوپ که ظاهری زیبا هم دارد سرشار از ویتامین است و بیشتر در وعده‌ی غذایی شام استفاده می شود. در این غذا از گوشت، میگو و سایر ادویه جات استفاده می شود. طعم غالب هوکین می شیرین است. در این سوپ هم مانند “سوپ کوی تو” هیچ استخوانی نباید وجود داشته باشد.

14- چی چئونگ | Chee cheong

در مالزی غذای دوران نقاهت و بیماری چی چئونگ است. سوپی بسیار لذیذ و مقوی که خوردن آن آسان می‌باشد و نیازی به جویدن زیاد ندارد. این سوپ از رولت‌هایی که با آرد برنج درست شده، تهیه می شود و با سس فلفل طعم دار می شود و در آن از تکه های گوشت و یا ماهی پخته شده نیز استفاده می شود.

15- لوک لوک | Lok Lok

برای تهیه لوک لوک هر چیز خوردنی را به سیخ می کشند و آن را آبپز یا بخار پز می کنند. قارچ، انواع سبزیجات، گوشت های مختلف و سیب زمینی همه و همه را به سیخ می کشند و بعد از پختن در بشقابی در کنار هم می چینند. ترکیب رنگهای مختلف در این بشقاب اشتها را تحریک می کند. لوک لوک یکی از غذاهای معروف خیابانی مالزی است و در بین مردم محبوبیت زیادی دارد.

نویسنده: اعرجها
منبع: فاینداتور